Βελούδινο σορμπέ φράουλα

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Γιατί να το αγοράσεις από το ψυγείο του ψιλικατζίδικου της γειτονίας σου; Ετοίμασε το από φρέσκιες μυρωδάτες φράουλες. Φράουλα με χυμό λεμονιού και φοβερό συνδυασμό βότκας! (Έχεις πιει ποτέ φρέσκια λιωμένη φράουλα με βότκα; Εκπληκτικό) Λίγη υπομονή στο ψυγείο και το σορμπέ σου θα είναι έτοιμο…

Συστατικά

  • 300 γρ. ώριμες φράουλες
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 κ.σ λεμόνι
  • 3 κ.σ βότκα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τις φράουλες και καθάρισέ τες καλά
  • Σε ένα νερό που έχεις ζεστάνε ελαφρά, ώστε να είναι χλυαρό, διάλυσε τη ζάχαρη και βάλε το μείγμα στη φωτιά να γίνει σιρόπι
  • Μόλις πάρει μια βράση κλείσε το μάτι και άφησε το κατσαρολάκι να συνεχίσει να βράζει
  • Λιώσε σε ένα μπλέντερ τις φράουλες, το λεμόνι και τη βότκα, προσθέτοντας τη μισή ποσότητα από το σιρόπι
  • Αφού γίνουν όλα τα υλικά σου ένα ομοιόμορφο μείγμα πρόσθεσε το υπόλοιπο σιρόπι και ανακάτεψε καλά
  • Το μείγμα είναι έτοιμο για την κατάψυξη. Ιδανικά θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ειδική παγωτομηχανή
  • Αν δεν έχεις φυσικά, απλά φρόντισε να ανακατεύεις συχνά πυκνά (ανά 1- 1/2 ώρα) μέχρι να πήξει καλά

Tip


Read More

And More