Waldorf Pudding από τον Τιτανικό

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο με τον (λίγο μακάβριο) τίτλο “Το τελευταίο δείπνο του Τιτανικού” των Rick Archbold και Dana McCauley! Πρόκειται για ένα βιβλίο με συνταγές που σέρβιρε το πολυτελές πλοίο στην διακεκριμένη θέση και τους εκλεκτούς καλεσμένους του. Δηλαδή ό, τι θα μπορούσε να έχει δοκιμάσει ο Leonardo Dicaprio στα κλεφτά με την αγαπημένη του Kate Winslet.

Συστατικά

  • 2 μεγάλα μήλα καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο αποξηραμένο τζίντζερ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 4 κρόκους αυγών
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βανίλια
  • 1/4 του φλιτζανιού καρύδια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες
  • Ανακάτεψε τις σταφίδες με το χυμό λεμονιού και το Τζίντζερ και ρίξε στα μήλα
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το μείγμα των μήλων για 1 λεπτό
  • Πρόσθεσε 2 κ.σ. ζάχαρη και συνέχισε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά να καραμελώσουν τα μήλα. Κράτησε και την καραμέλα σε γυάλινο πιατάκι
  • Στο μεταξύ σε ένα τηγανάκι ζέστανε το γάλα σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση
  • Βάλε λίγο από το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, στους κρόκους να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα
  • Γύρισε στο ίδιο μπολ το υπόλοιπο γάλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και ανακάτεψε καλά
  • Στρώσε τα μήλα και το σιρόπι τους  σε ένα ταψάκι και ρίξε από πάνω το μείγμα με το γάλα
  • Βάλε το ταψάκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γέμισε την κατσαρόλα με αρκετό νερό, να καλύψει το μισό τοίχωμα του ταψιού
  • Βάλε το ταψί στο φούρνο, στους 200oC, για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να δείς την κρέμα σου να κάνει κρούστα, αλλά να παραμένει μαλακή
  • Αφαίρεσε προσεκτικά στο ταψάκι από την κατσαρόλα και άσε να κρυώσει
  • Άπλωσε και τα καρύδια και σέρβιρε αφού κρυώσει καλά

Tip

Γνωρίζεις πως να πάρεις όλο το άρωμα από τη φυσική βανίλια; Κάνε κλικ εδώ

Read More

And More