Γλυκές αυγόφετες αρωματισμένες με μπαχαρικά κολοκύθας

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αφράτες αυγόφετες με φθινοπωρινό άρωμα και σιρόπι σφενδάμου για το τέλειο πρωινό

Συστατικά

Για τις αυγόφετες:

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. γάλα
  • 3/4 φλ. πουρές κολοκύθας (κονσέρβα)
  • 1 1/2 κ. γλυκού μπαχαρικά για κολοκυθόπιτα
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 12 φέτες γλυκό ψωμί μπριός
  • 1/4 φλ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη άχνη

Για τα μπαχαρικά για κολοκυθόπιτα:

  • 4 κ. γλυκού σκόνη κανέλα
  • 2 κ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 1 κ. γλυκού σκόνη γαρίφαλο
  • 1/2 κ. γλυκού σκόνη μοσχοκάρυδου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την κανέλα με το τζίντζερ, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, τον πουρέ κολοκύθας, ενάμισι κουταλάκι από το μείγμα μπαχαρικών, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
  • Μία-μία, βύθισε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα αυγών για περίπου 10 δευτερόλεπτα, ώστε να απορροφήσουν τα υγρά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε μιάμιση κουταλιά βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Σε μερίδες των δύο, ψήσε τις αυγόφετες για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Επανάλαβε την διαδικασία λιώνοντας και το υπόλοιπο βούτυρο για τις επόμενες αυγόφετες.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστές περιχύνοντας με το σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίζοντας με την άχνη ζάχαρη.

Read More

And More