Γλυκιά κρεμμυδόπιτα

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Σήμερα, απολαμβάνουμε μία εύκολη και άκρως γευστική πίτα!

Συστατικά

  • 6 κουτ. της σούπας βούτυρο, ανάλατο
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 φλιτζανιού πλήρες γάλα
  • 2 φλιτζάνια βουτυρωμένα κρακεράκια
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 σκελίδα πάπρικα
  • 3/4 φλιτζανιού κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 1 κουτ. της σούπας βασιλικός

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις και χτυπάς τα κρακεράκια και τέσσερις κουταλιές βούτυρο. Αδειάζεις το μείγμα σε μία φόρμα ψησίματος και με το χέρι σου απλώνεις το μείγμα, πιέζοντας το προς τα κάτω. Τοποθετείς το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα.
  • Σε ένα τηγάνι με τις υπόλοιπες, δύο κουταλιές βουτύρου, σοτάρεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσουν. Από το τηγάνι, τα μεταφέρεις στη φόρμα ψησίματος, πάνω ακριβώς από τη βάση της ζύμης.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και το σχοινόπρασο. Απλώνεις πάνω από τα κρεμμύδια.
  • Τέλος, πασπαλίζεις στην κορυφή με τριμμένο τυρί και πάπρικα.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά. Για να πάρει αέρα, μπορείς να σχηματίσεις λίγες μικρές τρύπες με ένα μαχαίρι.
  • Απολαμβάνεται ζεστή!

Read More

And More