Γνωρίζεις πως να κόψεις τα λαχανικά julienne;

Μπορεί να μην έχεις το Δημήτρη Σκαρμούτσο να σου δίνει εντολές, θέλεις όμως κι εσύ να γνωρίζεις τα βασικά μιας υψηλού επιπέδου μαγειρικής.
To θέμα άλλωστε δεν είναι να γίνεις Master Chef, αλλά να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη στην κουζίνα. Να μάθεις να χειρίζεσαι κάποια εργαλεία και υλικά με τέτοιο τρόπο ώστε και πιο γρήγορα να ξεμπερδεύεις με το μαγείρεμα (με την προϋπόθεση ότι το κάνεις σωστά) και να έχεις ένα πιο ικανοποιητικό αποτέλεμσα.

Τι θα πει λοιπόν, κομμένα λαχανικά julienne? Δεν είναι κάτι το τρομερά δύσκολο. Τουλάχιστον όχι στην εξήγηση… Απλά περνάς από τον τρίφτη ή με ένα καλό μαχαίρι, κόβεις τα τρόφιμα σου σε ομοιόμορφα σπιρτόξυλα είτε για σαλάτα, είτε για να τα χρησιμοποιήσεις σε κάποια συνταγή

Read More

And More