Γρανίτα με καφέ

15 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κάνε τον καφέ σου γρανίτα και απόλαυσε δροσερό, καλοκαιρινό ρόφημα ιδανικό για το καλοκαίρι! Η Σεφ Ντίνα Νικολάου έχει την απλή, αλλά εξαιρετική συνταγή! 

[Πηγή]

Συστατικά

  • ½ λίτρο νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη (ή λιγότερη, αν θέλουμε)
  • ½ λίτρο δυνατός καφές φίλτρου, σε θερμοκρασία δωματίου (ή εσπρέσο φρέντο)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ (ή σκούρο ρούμι)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη μέχρι να γίνει παχύρρευστη, σαν γιαούρτι (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζεσταίνω το νερό και τη ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Συνεχίζω το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να φτιάξω ένα μέτριο σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Προσθέτω τον καφέ και το ποτό, ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να κρυώσει εντελώς, σε θερμοκρασία δωματίου. Το μεταφέρω σε ένα ανοξείδωτο ή πλαστικό μπολ, κατά προτίμηση ρηχό, το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και το βάζω στην κατάψυξη για 4 – 6 ώρες, μέχρι το μείγμα να παγώσει καλά.
  • Κάθε 30 λεπτά βγάζω το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατεύω το μείγμα με ένα πιρούνι, για να θρυμματιστεί.
  • Μοιράζω τη γρανίτα σε μπολ ή σε φαρδιά ποτήρια και τη σερβίρω. Αν θέλω, συνοδεύω με 1 – 2 κουτ. σούπας χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164