Γρανίτες με κρέμα και φράουλα

10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια εύκολη συνταγή χωρίς παγωτομηχανή.

Θερμίδες: 150/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ light
  • 1/4φλ. ζάχαρη
  • 85γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 1/4φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3κ. σούπας μέλι
  • 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 280γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
  • 1/4φλ. μπισκότα digestive τριμμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία για 3 λεπτά. Τοποθέτησε τυρί κρέμα σε ένα μεσαίο μπολ και πρόσθεσε σταδιακά το μείγμα γάλακτος. Ανακάτεψε μέσα το γιαούρτι και τη βανίλια και άφησε την κρέμα να κρυώσει
  • Τοποθέτησε το μέλι, το χυμό λεμονιού και τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και χτύπησε όλα τα υλικά.
  • Χώρισε το μείγμα τυριού και γάλακτος στη μέση.
  • Ρίξε το ένα μισό μείγμα τυριού σε 6 φόρμες για γρανίτες.
  • Από πάνω ρίξε το μείγμα με τις φράουλες και μετά από πάνω το άλλο μισό μείγμα τυριού.
  • Βάλε τις γρανίτες στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  • Πασπάλισε από πάνω από μπισκότο.

Read More

And More