Helga’s Cake

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι το αγαπημένο γλυκό της Sandra και της αδερφής της. Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού People μάλιστα το ετοίμασαν σε πρόσφατη συγκέντρωση στο σπίτι και έκαναν τους καλεσμένους να γλείφουν τα δάχτυλά τους. Το όνομα του φυσικά το πήρε από το μικρό όνομα της μητέρας της διάσημης ηθοποιού. Συνταγή που μοιάζει λαχταριστεί έχει όμως και … ένα κοτέτσι αυγά!!

Συστατικά

  • 360 γρ. καρύδια πεκάν
  • 1 φλτιζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 8 μεγάλα αυγά, χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. baking powder
  • Γλάσο: 360 γρ. κουβερούρα κομμένη σε κομματάκια (μπορείς να επιλέξεις έτοιμη σε σταγόνες)
  • 8 κρόκκους αυγών
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 φλιτζάνι καφέ φίλτρου ζεστό
  • 225 γρ. βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Βουτύρωσε το ταψάκι σου ή μικρά φορμάρκια που θα βάλεις το κέικ να ψηθεί
  • Σε ένα πολυμίξερ τρίψε τα καρύδια με 1/2 φλίτζάνι ζάχαρη και το αλάτι να γίνουν σκόνη
  • Πρόσθεσε τώρα στο μίξερ τη σκόνη από τα καρύδια, τους κρόκους των 8 αυγών, μαζί με τα 2 ολόκληρα, τη βανίλια και τη baking soda και ανακάτεψε να πάρεις μια μαλακή και ομοιόμορφη μάζα
  • Χτύπησε τα ασπράδια να αφρατέψουν. Όταν αρχίζουν να φουσκώνουν και να γίνονται μια αφράτη μαρέγκα πρόσθεσε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σιγά, σιγά
  • Συνέχισε το χτύπημα για να πάρεις μια σφιχτή λευκή μαρέγκα
  • Μετάφερε το μείγμα με τα καρύδια σε ένα μεταλλικό μπολ και ανακάτευε μέσα σε αυτό σιγά, σιγά χωρίς να χτυπάς τα υλικά να ενωθεί η μαρέγγα
  • Ρίξε τη ζύμη στο ταψάκι και ψήσε στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσει
  • Για το γλάσο: Βάλε τη σοκολάτα, τους κρόκους των αυγών και τη βανίλια σε ένα μπλέντερ
  • Όσο τα υλικά αναδεύονται πρόσθεσε σταδιακά και τον ζεστό καφέ
  • Ρίξε το βούτυρο σε κομματάκια και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σοκολάτα
  • Άπλωσε το γλάσο πάνω από το κρύο σου κέικ και σέρβιρε!

Tip

Δες μερικά ακόμη μυστικά για τέλεια λιωμένη σοκολάτα εδώ

Read More

And More