henri g: Εκεί όπου η ελληνική νοστιμιά συναντά τη γαλλική φινέτσα

henri g. Γαστρονομικό και αισθητικό στολίδι του νησιού. Αν πηγαίνεις στην Πάρο συχνά, σίγουρα θα το γνωρίζεις. Αν όχι, πρέπει. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα εστιατόρια, βρίσκεται στην Παροικιά και πρόσφατα τιμήθηκε και με ένα βραβείο FNL.

Είναι ξεκάθαρα ο ωραιότερος τρόπος να κλείσει μια μέρα σου στο νησί. Κλείσε τραπέζι στο πιο κομψό μπαλκόνι της Πάρου και καλόμαθε τον ουρανίσκο σου με γεύσεις που υπογράφει ο Henri Guibert! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το επισκέπτεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι και η Μόνικα Μπελούτσι!

Ανήκει στον Patrick και Henri Guibert. Δύο Γάλλοι που λατρεύουν εδώ και χρόνια την Πάρο και αποφάσισαν να προσθέσουν μια γαλλική εσάνς στην ατμόσφαιρα και στα σοκάκια της Παροικιάς.

Ο σεφ Henri Guibert φέρει στο βιογραφικό του πολυετή εμπειρία σε γαλλικά εστιατόρια, κάποια μάλιστα βραβευμένα και με αστέρια Michelin. Αγαπάει τη χώρα μας, μένει πια μόνιμα εδώ και υπηρετεί με σεβασμό την πρώτη ύλη της. Γαλλικές τεχνικές εμπλουτίζουν τη γεύση, συνωμοτούν με την τοπική νοστιμιά και δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που θα σου μείνει αξέχαστο.

Η υψηλή αισθητική είναι συνώνυμο των Γάλλων, έτσι δεν είναι; Στο henri g θα απολαύσεις ελληνική φιλοξενία και γαλλικό ραφινάρισμα. Πιάτα υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος σε ένα περιβάλλον που ξεχωρίζει για την ντελικάτη κομψότητα και την εκλεπτυσμένη αύρα του.

Το εσωτερικό του ακολουθεί τη νησιώτικη διάθεση σε μίνιμαλ διακοσμητική γραμμή, λευκό, μαύρο και μερικές χρυσές πινελιές. Greek Chic!

Ανανεωμένο, κοσμοπολίτικο, φινετσάτο. Για να απολαύσεις το ποτό σου, το βραδινό σου γεύμα που θα φιλοξενήσεις μια για πάντα στις αναμνήσεις σου.

Εκεί, στο νεοκλασικό αρχοντικό του 1890, στον κομψά λιτό χώρο θα απολαύσεις γαστρονομία υψηλού επιπέδου. Μεσογειακές γεύσεις, παριανά υλικά και γαλλική κουλτούρα. Σκέφτεσαι ιδανικότερο συνδυασμό;

Οι γαλλικές τεχνικές απογειώνουν την ελληνική νοστιμιά, η αγάπη του Henri για την μαγειρική αλλά και για την Πάρο γίνονται έμπνευση κι εσύ απολαμβάνεις ένα γεύμα που αφήνει ανεξίτηλη την υπογραφή του στις διακοπές σου. 

Μην ξεχάσεις να κλείσεις τραπέζι γιατί δεν θα βρεις. Εκεί στα γραφικά σοκάκια της Παροικιάς, θα καθίσεις ανάμεσα σε Γάλλους, Ιταλούς, Αμερικανους, Έλληνες -φυσικά!-, θα γευθείς το προσεκτικά διαλεγμένο κρασί, το υψηλού επιπέδου μενού που φέρει την υπογραφή ενός διακεκριμένου Γάλλου σεφ και τα ευφάνταστα γλυκά του.

Το henri g ξεχωρίζει. Για το γαστρονομικό του επίπεδο, για την υψηλή αισθητική του, την υπέροχη ατμόσφαιρα. Όλα προσεγμένα μέχρι λεπτομέρειας. Με το λευκό και την ελληνικότητα να κυριαρχούν θα νιώσεις πως έκανες ένα υπέροχο δώρο στον εαυτό σου.

Και θα ξαναπάς και του χρόνου. Θα δεις…

Read More

And More