Λευκή βασιλόπιτα με γιαούρτι και χυμό πορτοκαλιού

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Νόστιμη και χιονισμένη απόλαυση! Χρόνια Πολλά!

Συστατικά

  • 4 αυγά
  • 250 γραμμάρια (μισό πακέτο) βούτυρο
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλυκού σόδα μεγειρέματος
  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα σε μορφή σκόνης
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μίξερ, χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να γίνει πολύ αφράτο.
  • Σιγά – σιγά, όσο συνεχίζεις να χτυπάς, προσθέτεις στο μείγμα τα αυγά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτεις το γιαούρτι και μόλις ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα, προσθέτεις σιγά – σιγά και προσεκτικά το αλεύρι και τη σόδα μαγειρέματος.
  • Τέλος, ρίχνεις το ξύσμα από λεμόνι και το χυμό πορτοκαλιού. Μόλις η ζύμη αποκτήσει λεία υφή, σταματάς να τη χτυπάς στο μίξερ.
  • Πριν την αδειάσεις στη φόρμα για κέικ, ρίχνεις τα καρύδια.
  • Αδειάζεις το μείγμα ομοιόμορφα στη στρογγυλή φόρμα κέικ και ανακατεύεις για να “στρώσει”.
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
  • Πριν τη σερβίρεις, πρόσθεσε τυχαία το φλουρί.
  • Απολαμβάνεις!

Read More

And More