Συνταγή για αλμυρή τάρτα με λιωμένο τυρί και μπέικον

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τι θα έλεγες, τώρα, που έχεις περισσότερο χρόνο να ετοιμάσεις μία αλμυρή λιχουδιά που θα ενθουσιάσει τόσο εσένα, όσο και όποιον τη δοκιμάσει; Η συγκεκριμένη τάρτα είναι αυτό που έψαχνες και θέλεις!

Συστατικά

  • (Για τη ζύμη): 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουτ. του γλυκού νερό
  • λίγο αλάτι, για γεύση
  • (Για τη γέμιση): 300 γρ. κασέρι, κομμένο σε κύβους
  • 300 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε φέτες
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • αλάτι και πιπέρι, για γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις τα υλικά της ζύμης, ξεκινώντας από το αλεύρι.
  • Φοράς τα γαντάκια σου και αρχίζεις να κάνεις απαλό μασάζ στο μείγμα σου, πλάθοντας σταδιακά μία κολλώδης ζύμη σε σφαιρικό σχήμα.
  • Σκεπάζεις το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε ένα πλατύ τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το μπέικον, μέχρι να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
  • Κλείνεις το μάτι της κουζίνας, αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις τα τυριά. Ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Αφήνεις το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά και αναμειγνύεις σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα αβγά.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία φόρμα για τάρτα.
  • Με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγεις σιγά – σιγά τη ζύμη σου, σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Πιέζεις με τον πλάστη σου, μέχρι να δημιουργηθεί ένα χοντρό φύλλο πάχους περίπου ενός εκατοστού.
  • Απλώνεις τη ζύμη σου στην ταρτιέρα, μέχρι να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα της.
  • Προσθέτεις τη γέμιση, απλώνοντας την ομοιόμορφα.
  • Σκεπάζεις την τάρτα σου με μία λαδόκολλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Ανοίγεις το φούρνο, αφαιρείς την λαδόκολλα και ψήνεις για ακόμα 10 λεπτά.
  • Κόβεις σε κομμάτια και απολαμβάνεις!

And More