Συνταγή για κρέμα λεμόνι (lemon curd)

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία κρέμα, που θυμίζει σάλτσα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ονειρικά πάνω από τα κρεατικά ή τα θαλασσινά σου.

Συστατικά

  • 3/4 του φλιτζανιού φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1/2 του φλιτζανιού βούτυρο, ανάλατο
  • 1 κουτ. της σούπας ξύσμα λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση λιώνεις το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη και τα αβγά.
  • Με έναν αβγοδάρτη, χτυπάς στην αρχή το μείγμα σου και στη συνέχεια ανακατεύεις απαλά με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Αφήνεις να βράσει, μέχρι τη στιγμή που οι πρώτες φυσαλίδες θα κάνουν την εμφάνιση τους.
  • Αδειάζεις σε γυάλινα βαζάκια και απολαμβάνεις κάθε στιγμή.

Read More

And More