Συνταγή για κρουασάν με σοκολάτα

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Όλες έχουμε την αδυναμία μας στα γαλλικά κρουασάν. Σήμερα, τα γεμίζεις με σοκολάτα και γίνονται η καλύτερη συνοδεία του καφέ σου!

Συστατικά

  • Έτοιμη σφολιάτα ή ζύμη για κρουασάν
  • 1 φλιτζάνι γεμάτο με κομματάκια πραλίνας ή μαύρης σοκολάτας
  • 1 ολόκληρο αβγό
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Αλευρώνεις την επιφάνεια της κουζίνας και ανοίγεις απαλά τη σφολιάτα ή τη ζύμη.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβεις το φύλλο σε τρία μεγάλα ορθογώνια κομμάτια.
  • Στη συνέχεια, χωρίζεις το κάθε ορθογώνιο στη μέση, σχηματίζοντας δύο τρίγωνα.
  • Στη μία άκρη κάθε τριγώνου, τοποθετείς ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας ή μιάμιση χορταστική κουταλιά με πραλίνα.
  • Διπλώνεις το κάθε κρουασάν, ξεκινώντας από τη φαρδιά άκρη.
  • Αφού τα τυλίξεις, τα τοποθετείς σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία, μέχρι να σχηματίσεις όλα τα κρουασάν.
  • Μόλις τελειώσεις με τη διαδικασία αυτή, χτυπάς σε ένα μπολάκι ένα αυγό με το νερό. Με ένα πινέλο, αλείφεις τα κρουασάν.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

Read More

And More