Τραγανοί όσο η πατάτα σου, γευστικοί όσο οι αγαπημένοι σου κεφτέδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια πατάτες, σε μορφή πουρέ
- 3 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 2/3 του φλιτζανιού κίτρινο τυρί
- 1/2 κουτ. της σούπας βασιλικός
- 1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο
- 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 1/3 φλιτζάνι θρυμματισμένη φρυγανιά
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, ετοιμάζεις τον πουρέ πατάτας, βράζοντας αρχικά τις πατάτες και στη συνέχεια πολτοποιώντας τες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τις πατάτες, το τυρί, το βασιλικό, το μπέικον και το αλάτι και πιπέρι. Αναμειγνύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου.
- Σε δύο ξεχωριστά μπολ, τοποθετείς τα αβγά και την τριμμένη φρυγανιά.
- Με ένα κουτάλι για παγωτό, σχηματίζεις μικρά μπαλάκια από το μείγμα πατάτας, τα οποία “περνάς” πρώτα από το αβγό και στη συνέχεια την φρυγανιά.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, ψήνεις τα μπαλάκια πατάτας, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.
- Αφήνεις τους πατατοκεφτέδες σε ένα χαρτί, μεταφέρεις σε ένα πιάτο και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ