Συνταγή για πατάτες ντοφινουάζ

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία γευστικότατη συνταγή με καταγωγή από την Γαλλία που θα σε κάνει να ξεχάσεις τον τρόπο που μαγείρευες τις πατάτες σου μέχρι σήμερα.

Συστατικά

  • 500 γρ. πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 ml γάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 γρ. χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Καθαρίζεις το σκόρδο, το κόβεις στη μέση και το απλώνεις στο πυρέξ.
  • Ψιλοκόβεις πάνω σε ξύλο κοπής το σκόρδο. Το πασπαλίζεις με το αλάτι και τα πιέζεις με την πλατιά πλευρά του μαχαιριού να γίνουν μια πάστα.
  • Προσθέτεις σε στρώσεις τις πατάτες και το λιωμένο σκόρδο πιπερώνοντας γενναία κάθε στρώση.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το γάλα και την κρέμα γάλατος, την δένεις και το περιχύνεις πάνω από τις πατάτες.
  • Ψήνεις για μια ώρα στον προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες σου.
  • Σερβίρεις με λίγο δενδρολίβανο.

Read More

And More