Συνταγή για ριζότο με σπανάκι και μπρόκολο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτό το ριζότο θα δώσει γεύση στο κυρίως σου και θα αλλάξει τη γνώμη που είχες για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφών.

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι arborio
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασιού
  • 3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 3 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το ρύζι για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα και σβήνεις με λευκό κρασί.
  • Προσθέτεις ανακατεύοντας το ζωμό λαχανικών, το μπρόκολο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις το σπανάκι.
  • Συνεχίζεις να ανακατεύεις για 5 λεπτά σε μέτρια ένταση, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά. Απομακρύνεις από την φωτιά, ανακατεύεις και ρίχνεις το τριμμένο τυρί. Απολαμβάνεις!

And More