Συνταγή για σπιτικά νιόκι γλυκοπατάτας με παρμεζάνα

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα νιόκι τα ξέρεις και τα αγαπάς. Για τη γεύση και το χρώμα τους. Σήμερα, αντικαθιστούμε την πατάτα με γλυκοπατάτα και δες πώς θα τα φτιάξεις!

Συστατικά

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 1/2 φλιτζάνι ρικότα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Με ένα πιρούνι τρύπησε τις γλυκοπατάτες γύρω-γύρω και ψήσε για περίπου 45 λεπτά.
  • Κόψε τις πατάτες στην μέση, άφησέ τες να κρυώσουν και έπειτα πολτοποίησέ τες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον πουρέ πατάτας με την ρικότα, το αυγό, δύο φλιτζάνια αλεύρι και το αλεύρι.
  • Μόλις το μείγμα ενοποιηθεί, τσέκαρε πόσο κολλώδες είναι πρόσθεσε αλάτι -μία κουταλιά την φορά- μέχρι να γίνει διαχειρίσιμη η ζύμη.
  • Πασπάλισε με αλεύρι μια καθαρή επιφάνεια και κόψε το ζυμάρι σε τέσσερα ίσα κομμάτια.
  • Πλάσε κάθε κομμάτι σε ένα μεγάλο ρολό με 2,5 cm πάχος και έπειτα κόψε με καθαρό μαχαίρι σε ίσα κομμάτια (μέγεθος μπουκιάς).
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα νιόκι για 8 λεπτά -μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
  • Τρίψε την παρμεζάνα και απόλαυσε τα.

Read More

And More