Συνταγή για τάκος με κοτόπουλο, λαχανικά και sour cream

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μία μεξικάνικη συνταγή που θα ερωτευτείς για τον τρόπο που συνδυάζει το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

Συστατικά

  • 2 αβοκάντο
  • 200 γρ. πράσινα λαχανικά της επιλογής σου
  • 8 φύλλα τορτίγια
  • 1 λεμόνι στυμμένο σε χυμό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 4 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  • 8 μικρά κοτοπουλάκια
  • 280 ml γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • Ηλιέλαιο
  • Sour Cream (τη συνταγή θα βρεις εδώ)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ προσθέτεις τα 4 μικρά κοτοπουλάκια μαζί με τα 280 ml γάλα και τα 100 γρ. αλεύρι. Μόλις ανακατέψεις, τα αφήνεις για 30 λεπτά.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύεις το μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το κόκκινο κρασί και τα κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
  • Μετά από 30 λεπτά, μαρινάρεις τα κοτοπουλάκια με το μείγμα του δεύτερου μπολ.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνεις λίγο ηλιέλαιο. Μόλις βράσει, τηγανίζεις τα μαριναρισμένα κοτοπουλάκια, μέχρι να ροδίσουν.
  • Παράλληλα, σε μία πιατέλα τοποθετείς τα φύλλα τορτίγια. Μόλις, τα κοτοπουλάκια είναι έτοιμα, τοποθετείς ένα σε κάθε τορτίγια.
  • Μέσα σε κάθε τορτίγια, ρίχνεις την πάπρικα, την κανέλα.
  • Προσθέτεις, το αβοκάντο κομμένο σε φέτες και τα λαχανικά, αλατοπιπερώνεις και περιχύνεις με sour cream.

Read More

And More