Η καλύτερη συνταγή για πίτσα χωρίς γλουτένη

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Με ζαμπόν, μανιτάρια και μοτσαρέλα.

Συστατικά

Για της σάλτσα ντομάτας

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κλαδιά σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
  • 3x400 gramm ψιλοκομμένες ντομάτες σε κονσέρβα
  • Αλάτι και πιπέρι

Για την βάση της πίτσας

  • 350 gramm έτοιμη ζύμη για πίτσα, χωρίς γλουτένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για “από πάνω”

  • 2x125 gramm μπαλάκια μοτσαρέλας, σουρωμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 80 gramm ζαμπόν, κομμένο σε κομμάτια με το χέρι
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 100 gramm μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 4 ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την σάλτσα ντομάτας, ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια και το σέλινο και τηγάνισέ τα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στο ίδιο τηγάνι, πρόσθεσε το σκόρδο, τα καρότο και τα κολοκυθάκια και άστα μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά.
  • Στο τηγάνι με το καρότο και τα κολοκυθάκια, ρίξε τον ντοματοπολτό και ανακάτεψε καλά, πριν ρίξει και τις κονσέρβες με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Όταν αρχίσουν να βράσουν, χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να μαγειρευτούν για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Ρίξε αλάτι και πιπέρι.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ, χτύπα καλά την σάλτσα ντομάτας μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Άφησέ την στην άκρη για να κρυώσει.
  • Για την ζύμη της πίτσας, ρίξε το έτοιμο μείγμα σου σε ένα μπολ και κάνε μια τρύπα στην μέση. Ρίξε μέσα το ελαιόλαδο και 350 ml νερό. Ανακάτεψε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η ζύμη να αποκτήσει μια κολλώδη υφή.
  • Σε δυο μεγάλα ταψιά βάλε αντικολλητικό χαρτί. Μοίρασε την ζύμη στα δυο και βάλ’ την στα δυο ταψιά, πιέζοντας καλά με βρεγμένα χέρια, μέχρι να καλύψει όλο το ταψί. Κάλυψε τις ζύμες σου με μεμβράνη και άφησέ τες σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ή στο ψυγείο για δυο ώρες.
  • Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 220 βαθμούς Κελσίου.
  • Όταν η ζύμη θα έχει φουσκώσει, βάλε και τα δυο ταψιά στον φούρνο και ψήσε για 20 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Μετά τα 20 λεπτά βγάλε την ζύμη από τον φούρνο και ρίξε από πάνω την σάλτσα ντομάτας, αφήνοντας ένα περιθώριο 1 εκ στις άκρες ακάλυπτο. Πάνω από την σάλτσα ντομάτας ρίξε την μοτσρέλα, το ζαμπόν και τα λαχανικά.
  • Ψήσε για 12 λεπτά και σέρβιρε την πίτσα σου ζεστή.

Tip

Αν ακολουθήσεις σωστά την συνταγή, θα σου περισσέψει αρκετή ποσότητα σάλτσας, την οποία μπορείς να φυλάξεις στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Read More

And More