Η μαγειρική σε κάνει πιο έξυπνη… τι περιμένεις;

Αν δεν ήταν το μαγείρεμα, τότε θα ζούσαμε ακόμη στις σπηλιές…
“Τράβα στην κουζίνα σου”… μην σκάσεις την επόμενη φορά που κάποιος ανεγκέφαλος άνδρας στο ξεστομίσει. Από ό, τι φαίνεται εκείνος δεν έχει ακόμη ανακαλύψει αυτό που λέει η επιστήμη. Βραζιλιάνοι ερευνητές, υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψη της τεχνικής του μαγειρέματος των τροφών έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη συνεχή διόγκωση του ανθρώπινου εγκεφάλου και, κατά συνέπεια, στην ανάπτυξη των πιο εξελιγμένων νοητικών ικανοτήτων και του ανθρώπινου πολιτισμού.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι αν οι άνθρωποι έτρωγαν μόνο ωμές τροφές, χωρίς να τις μαγειρεύουν, τότε θα έπρεπε να τρώνε τουλάχιστον επί εννιά ώρες κάθε μέρα προκειμένου να συντηρήσουν τους περίπου 86 δισεκατομμύρια νευρώνες του σημερινού ανεπτυγμένου εγκεφάλου. Οι ανθρώπινοι νευρώνες είναι πολύ περισσότεροι σε αριθμό σε σχέση με τα εγκεφαλικά κύτταρα των μεγάλων πιθήκων: ο χιμπατζής έχει περίπου 28 δισεκατομμύρια νευρώνες και ο γορίλας 33 δισεκατομμύρια.

Δεν είναι τυχαίο που το μαγείρεμα είναι τέχνη… ίσως η πρώτη τέχνη που εφηύρε ο ανθρώπινος νους! Και αν είναι να το… καταλογίσουν στην γυναικεία δεινότητα και οξυδέρκεια. Ας είναι… Φόρεσε τα χρωματιστά αξεσουάρ της κουζίνας και μεγαλούργησε. Να ξέρεις, αυτό σε κάνει πιο έξυπνη (μέσα στους αιώνες!)

Read More

And More