Η Μαρία ετοιμάζει Κέικ καρότο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα γλυκό σνακ για γυναίκες που προσέχουν τη διατροφή τους: “Ως επαγγελματίες αθλήτριες, καλούμαστε να προσέχουμε πολύ τη διατροφή μας. Μία αρκετά ευχάριστη λύση, την οποία… τιμώ σχεδόν κάθε πρωί αποτελεί το κέικ καρότου, συνταγής της διαιτολόγου Άννας Παπαγεωργίου” εξηγεί η Μαρία Τσιαρτσιάνη…

Συστατικά

  • 150 γρ. ηλιέλαιο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • Το ξύσμα από 2-3 πορτοκάλια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 150 γρ. τριμμένο καρότο
  • 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 230 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 7 γρ. baking powder
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 3 αυγά (από τα 2 μόνο το ασπράδι & 1 ολόκληρο)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεκινάμε βάζοντας το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε στο μίξερ για δύο λεπτά
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα, σε μεσαία ταχύτητα, για άλλα πέντε λεπτά
  • Στη συνέχεια βάζουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοντας στη πιο χαμηλή πλέον ταχύτητα για πέντε ακόμα λεπτά
  • Έπειτα ρίχνουμε στο μείγμα χυμό από πορτοκάλι, αλλά πρέπει να μη χρησιμοποιείτε πορτοκάλια με λεία όψη καθώς οι πόροι τους είναι κλειστοί και το φρούτο δεν αναπνέει Προσθέτουμε ακόμα το καρότο, τα καρύδια και το ξύσμα από τα πορτοκάλια, χτυπώντας για δύο-τρία λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα
  • Τέλος, προσθέτουμε το baking powder, τη κανέλα και το αλεύρι
  • Παίρνουμε δύο φόρμες του μισού κιλού, τις λαδώνουμε ελαφρώς και τις πουδράρουμε με λίγο αλεύρι
  • Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Όταν βάλουμε μέσα το μείγμα, δεν θα πρέπει να ανοίγουμε τη πόρτα του φούρνου για κανένα λόγο, τουλάχιστον τα πρώτα 20 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί και είναι ακόμα ζεστό, το περιχύνετε με κονιάκ και το αφήνετε να κρυώσει. Καλή όρεξη!

Tip


Read More

And More