Καλαμαράκια κρασάτα

Καλαμαράκια κρασάτα | tlife.gr
Εύκολη
5 μερίδες
30 Λεπτά

Για όσους θέλουν να αποφύγουν τα απλά τηγανιτά καλαμάρια... φρέσκια ντοματούλα, μυρωδάτος μαϊντανός και σβήσιμο με καλό κόκκινο κρασί θα κάνουν το πιάτο ακαταμάχητο!

Συστατικά
  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Βάλε σε ένα βαθύ σκεύος λάδι να κάψει και τσιγάρισε το κρεμμύδι να γυαλίσει
  • Πρόσθεσε και τα καλαμαράκια και σοτάρισε για μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα
  • Σβήσε το φαγητό σου με το κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί καλά
  • Συνέχισε με τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, τις πιπεριές, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπιπέρωσε
  • Σκέπασε το σκεύος και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα του
  • Σέρβιρε ζεστό σκέτο ή με ρύζι
* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ