Καλαμάρι με σπανάκι, ραδίκια και σέσκουλα στην κατσαρόλα

Καλαμάρι με σπανάκι, ραδίκια και σέσκουλα στην κατσαρόλα | tlife.gr
Εύκολη
6 μερίδες
45 λεπτά

Καλαμάρι “στιφάδο” με αρωματικά χόρτα και σάλτσα ντομάτας

Συστατικά
  • 750 gr φρέσκο καλαμάρι
  • 500 gr ανάμεικτα σπανάκι, σέσκουλα, αντίδια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε κύβους
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κονσέρβα ντομάτες κονκασέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος μαγειρέματος
  • Πλύνε καλά το καλαμάρι και κοψ’ το σε ροδέλες και τα πλοκάμια σε μπουκιές.
  • Σε μια μεγάλο κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι για περίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το καλαμάρι και το σκόρδο και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
  • Ρίξε στο τηγάνι και το κρασί και βράσε για τρία λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Πρόσθεσε την ντομάτα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά.
  • Σιγόβρασε για περίπου 35 λεπτά και στα τελευταία 10 λεπτά πρόσθεσε στα υλικά και το σπανάκι, τα ραδίκια και τα σέσκουλα.
  • Πρόσθεσε αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σέρβιρε σε βαθιά πιάτα με φρυγανισμένο ψωμί.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ