Καλοκαιρινή πάβλοβα με βατόμουρα και φρούτα του πάθους

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Δύσκολη
Βαθμός δυσκολίας

Εντυπωσιακή και νόστιμη.

Συστατικά

Για την μαρένγκα

  • 4 μεγάλα λευκά αυγά ελεύθερης βοσκής     
  • 225g / 8oz ζάχαρη άχνη    
  • ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας    
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμπόκι

Για την γέμιση

  • 400ml κρέμα γάλακτος    
  • 400g φράουλες, κομμένες στη μέση    
  • 200g σμέουρα    
  • 150 γραμμάρια βατόμουρα    
  • Φραγκοστάφυλα (προαιρετικά)    
  • 3 φρούτα του πάθους (προαιρετικά)    
  • Μέντα, για το γαρνίρισμα    
  • Ζάχαρη άχνη, για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμάνe το φούρνο στους 150C στον αέρα. Σε ένα πιάτο 25 εκ. τοποθέτησε μια λαδόκολλα και με ένα μολύβι σημείωσε το περίγραμμά της.
  • Βάλε τα ασπράδια αυγών σε ένα μεγάλο, καθαρό μπολ και χτύπησέ τα με ένα μίξερ χειρός. Είναι έτοιμα όταν μπορείς να γυρίσεις το μπολ ανάποδα χωρίς να πέφτουν τα ασπράδια. Σταδιακά ρίξε τη ζάχαρη στα χτυπημένα ασπράδια, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, χτυπώντας για λίγα δευτερόλεπτα κάθε φορά. Η προσθήκη της ζάχαρης σιγά-σιγά βοηθάει στην αύξηση του όγκου της μαρέγκας και την καθιστά άκαμπτη και λαμπερή.
  • Τέλος, ρίξε το εκχύλισμα βανίλιας και το αραβοσιτέλαιο και χτύπα μέχρι να ανακατευθούν καλά. Βάλε μια μικρή ποσότητα της μαρέγκας στις γωνίες ενός μεγάλου ταψιού.
  • Τοποθέτησε την λαδόκολλα πάνω στο ταψί, με την μεριά που έχεις σημειώσει με μολύβι το περίγραμμα, να κοιτά προς τα κάτω, χρησιμοποιώντας τη μαρέγκα που έχεις βάλει στις γωνίες για να τη στερεώσεις. Θα πρέπει να μπορείς να δεις τον κύκλο μέσα από το χαρτί.
  • Με μια μεγάλη κουτάλα ρίξε την μαρέγκα στον κύκλο και δημιούργησε μια μεγάλη φωλιά μαρέγκας, με τις μαλακές κορυφές να ανεβαίνουν από όλες τις πλευρές. Τοποθέτησε τη μαρέγκα στο μεσαίο συρτάρι του φούρνου και ψήσε για 1 ώρα μέχρι να αποκτήσει ελαφρώς χρώμα και να γίνει τραγανή από έξω. Κλείσε το φούρνο και άσε τη μαρέγκα για μια ακόμη ώρα μέσα. Βγάλε την μαρέγκα από τον φούρνο και άφησέ την να κρυώσει.
  • 2 ώρες πριν από το σερβίρισμα, βγάλε προσεκτικά τη μαρέγκα από τη λαδόκολλα, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα εάν είναι απαραίτητο και τοποθετησέ την σε μια μεγάλη πιατέλα.
  • Χτύπα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και με ένα κουτάλι ρίξ’ την στο κέντρο της μαρέγκας. Πάνω από την κρέμα γάλακτος ρίξε τις φράουλες, τα σμέουρα, τα βατόμουρα και τα φραγκοστάφυλα.
  • Κόψε τα φρούτα του πάθους και ρίξε τον πολτό τους, μαζί με τα άλλα φρούτα πάνω από την κρέμα γάλακτος που έχεις βάλει μέσα στη μαρέγκα σου.
  • Για το σερβίρισμα μπορείς να βάλεις από πάνω τα φύλλα της μέντας και την άχνη ζάχαρη.

Tip

Μπορείς να φτιξεις την βάση της πάβλοβα μέχρι και 8 ώρες πριν να την σερβίρεις.

Read More

And More