“Καναπεδάκια” βραστού αυγού με μυρωδικά

1 ώρα 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Fingerfood με βραστά αυγά, πίκλες κρεμμυδιού και αντζούγιες

Συστατικά

Για τις πίκλες κρεμμυδιού:

  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 κ. σούπας κόκκοι πιπεριού
  • 1 1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου
  • 1 1/4 φλ. ξύδι
  • μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες

Για τα αυγά:

  • 12 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλ. μαγιονέζα
  • 12 φιλέτα αντζούγιας στραγγισμένα
  • 3 “αγγουράκια” κάπαρης κομμένα στη μέση
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • ρίγανη ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε όλα τα υλικά για τις πίκλες, εκτός από τα κρεμμύδια, και άφησε να πάρουν βράση και να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Ρίξε το μείγμα σε ένα μπολ με τα κρεμμύδια, ανακάτεψε και πίεσε τα κρεμμύδια με τη σπάτουλα και άφησέ τα για μία ώρα.
  • Ξεφλούδισε τα αυγά και κόψ’ τα στη μέση καθέτως.
  • Σε κάθε μισό αυγό βάλε μικρή ποσότητα μαγιονέζας και έπειτα μερικές πίκλες κρεμμυδιού.
  • Στα μισά αυγά τοποθέτησε ένα φιλέτο αντζούγιας και άνηθο και στα υπόλοιπα τα “αγγουράκια” κάπαρης με τη ρίγανη.
  • Αλατοπιπέρωσε ελαφρώς και σέρβιρε.

Read More

And More