Κανελόνια με σπανάκι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια κρέμα από σπανάκι γεμίζει τα πεντανόστιμα κανελόνια σου και δίνει ένα πιάτο με πολλά αντιοξειδωτικά, ασβέστιο και βιταμίνες! 

Μονάδες Orac: 7440

Συστατικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι
  • Αλάτι, πιπέρι, δυόσμο
  • Ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα ντομάτας: 4 ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το σπανάκι να το ζεματίσεις σε καυτό νερό. Παράλληλα άχνισε ελαφρά να μαραθούν τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τα μανιτάρια
  • Ρίξε στο σπανάκι, πρόσθεσε λίγο νερό, ελαιόλαδο και το καστανό ρύζι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και αλτοπιπέρωσε
  • Αφού βράσει καλά, άφησε το μείγμα να κρυώσει και το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του. Πρόσθεσε και το ανθότυρο και ανακάτεψε
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάλε τα κανελόνια σου να βράσουν, ώσπου να μαλακώσουν
  • Σούρωσε και γέμισε με την κρέμα από σπανάκι. Στρώσε σε ένα ταψάκι με λίγο νερό και ελαιόλαδο, σκέπασε να μην καούν και ψήσε στο φούρνο στους 200οC
  • Μέχρι να γίνουν τα κανελόνια σου – 20/30 λεπτά – ετοίμασε τη σάλτσα ντομάτας. Βάλε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και άσε να σιγοβράσουν
  • Σέρβιρε τα κανελόνια με μια κουταλιά της σούπας ντομάτα

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164