Καπνιστό φιλέτο χοιρινού

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή ψητής μπριζόλας που θα λατρέψεις. Το μυστικό είναι σε ένα γευστικό mix μπαχαρικών που θα ετοιμάσεις μόνη σου και θα δώσει στο κρέας σου καπνιστή, ιδιαίτερη γεύση. Και φυσικά, δεν πρόκειται για βαρύ και παχυντικό πιάτο. Το καθαρό κομμάτι κρέας και τα μπαχαρικά δεν θα σου προσφέρουν περισσότερες από 225 θερμίδες.

Συστατικά

  • 1 κ.σ σπόρους κύμινου
  • 1 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.γ καυτερή καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι/Πιπέρι
  • 4 μπριζόλες (μόνο το στρογγυλό από τη χοιρινή)
  • Ελαιόλαδο
  • 100 γρ Μανιτάρια
  • 1 πράσινη πιπεριά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καβούρδισε τους σπόρους κύμινου σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βάλε του σπόρους σε έναν μύλο πιπεριού ή ένα μπλέντες και χτύπησε να γίνουν σκόνη
  • Ανακάτεψε τη σκόνη αυτή με την πάπρικα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι
  • Τρίψε το μείγμα μπαχαρικών σου και στις δύο επιφάνειες κάθε μπριζόλας
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι (να καλύπτει σαν λεπτό φιλμ την επιφάνεια του σκεύους)
  • Πρόσθεσε το χοιρινό και ψήσε για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρή ή μέχρι να πάρει το χρώμα και την υφή που σου αρέσει
  • Βγάλε τις μπριζόλες στην άκρη και σόταρε τις πιπεριές και τα μανιτάρια στο ίδιο τηγάνι να πάρουν καπνιστή γεύση από το κρέας σου

Tip

Αναζήτησε σπόρους κύμινου και γενικά όλα σου τα μπαχαρικά σε μικρά μαγαζάκια με τέτοια είδη. Είναι ολόφρεσκα και η μυρωδιά τους δεν συγκρίνεται με τα αντίστοιχα συσκευασμένα!

Read More

And More