Καρμπονάρα

Καρμπονάρα | tlife.gr
Εύκολη
4 μερίδες
60 λεπτά

Μια από τις πιο κλασικές συνταγές με μακαρόνια, η οποία όμως έχει αμέτρητες παραλλαγές. Μάλιστα ακόμη και οι ίδιοι οι Ιταλοί τη φτιάχνουν διαφορετικά. Άλλη είναι η συνταγή στο Νότο – με αυγό και κρεμμύδι – και άλλη αυτή στο Βορρά, όπου γίνεται με κρέμα γάλακτος. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή η οποία συνδυάζει και τις δύο ιταλικές... τάσεις και σέρβιρε ένα εντυπωσιακό πιάτο!

Συστατικά
  • Σπαγγέτι (διάλεξε εσύ το νούμερο ανάλογα με τις προτιμήσεις σου)
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 αυγά
  • 140 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • Παρμεζάνα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τρόπος μαγειρέματος
  • Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό
  • Αφού κρυώσουν καλά για 15 λεπτά, ρίξε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μπέικον
  • Ρίξε τις σκελίδες και λιώστες μέσα στο τηγάνι. Συνέχισε μέχρι να γίνει το μπέικον αρκετά τραγανό
  • Βάλε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά
  • Αφού χτυπήσεις τα αυγά σε ένα πιάτο πρόσθεσε τα σιγά σιγά στο ζεστό τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Στο τέλος πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε τα μακαρόνια καλά
  • Σέρβιρε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο και παρμεζάνα
* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αφράτη γαλλική μπαγκέτα, πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό Ιταλικό κρασί θα φτιάξουν το τέλειο μενού με άρωμα από Fontana di Trevi!
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ