Καρυδόπιτα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο Παναγιώτης Γιακαλής, executive chef του The Margi, σου δίνει τη συνταγή για μια αρωματική καρυδόπιτα!

Συστατικά

  • 400 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 180 γρ. φρυγανιά
  • 280 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.τ.γ μπεικιν παουντερ
  • 1/2 κ.τ.γ γαρίφαλο τριμμένο
  • 1/2 κ.τ.γ κανέλα
  • 3 βανίλιες σε σκόνη
  • 100 ml κονιάκ
  • 13 αυγά
  • Για το σιρόπι
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό (μπορούμε να βάλουμε και ό,τι θέλουμε από μπαχαρικά ώστε να πάρει γεύση, π.χ. κανέλα, λεμόνι, πορτοκάλι, φρέσκια βανίλια κ.τ.λ.) ώστε να πάρει μια βράση και μετά το βάζουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν.
  • Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα καρύδια, τη φρυγανιά και την κανέλα με το γαρύφαλλο.
  • Τέλος αναμιγνύουμε το κονιάκ με το μπέικιν και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε σκεύος (κατά προτίμηση των 34 εκ.) και ψήνουμε στο φούρνο, στους 170 βαθμούς με αέρα για 40 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο και ενώ είναι ζεστό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να το τραβήξει.

Tip


Read More

And More