Κασουλέ

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Παραδοσιακό πιάτο με καπνιστό ζαμπόν και ποικιλία λουκάνικων μέσα σε λευκά φασόλια και διάφορα μυρωδικά. Κράτησε τη συνταγή για τις μέρες που έρχονται και η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει. Ο διάσημος chef Jacques Pepin μας δίνει την δική του εκδοχή…

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. ζαμπόν καπνιστό σε ρολό (ζήτησέ το στα super market)
  • 300 γρ. καυτερά λουκάνικα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια (τα λεπτά λουκανικάκια που μοιάζουν με δακτυλάκια)
  • 4 λουκάνικα με πράσο χωριάτικου τύπου
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε κυβάκια
  • 3/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κ.γ. ξηρό θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 φλιτζάνια φασόλια βραστά στραγγισμένα
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνια νερό
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο τριμμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το ζαμπόν ολόκληρο και τα καυτερά λουκανικάκια
  • Σκέπασε και άφησε να ψηθούν όλα μαζί για 7 με 8 λεπτά, γυρίζοντας τα κομμάτια από όλες τις πλευρές
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα λουκάνικα με πράσο, τα μανιτάλια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης. Ανακάτεψε καλά και άφησε για αλλά 5 λεπτά
  • Συνέχισε με τα φασόλια, την ντομάτα, το νεράκι (χλιαρό) και άφησε όλο το μείγμα να πάρει μια βράση
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το φαγητό να σιγοψηθεί για ακόμη 5 λεπτά
  • Βγάλε το φύλλο δάφνης και σέρβιρε κόβοντας το ζαμπόν σε λεπτές φετούλες, αλλά και τα λουκανικάκια σε πιο μικρά κομμάτια
  • Σέρβιρε με φρέσκο τριμμένο μαϊντανό και ταμπάσκο

Tip

Αν νιώθεις πως το φαγητό σου βγάζει πολύ λίπος στην κατσαρόλα, κάνε αυτό εδώ το κόλπο για να το τραβήξεις...

Read More

And More