Κάστανα σε σιρόπι από Cointreau και πορτοκάλι

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το κάστανο έχει την τιμητική του και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να σε αφήσουμε χωρίς μια light εκδοχή τους! Σέρβιρέ το σε δροσερό γιαούρτι και θα μας θυμηθείς!
Θερμίδες: 113

Συστατικά

  • 1½ κιλό κάστανα με κέλυφος ή 800g έτοιμα κάστανα (συσκευασία)
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 φρέσκια βανίλια
  • 250g λευκή ζάχαρη
  • 250g καστανή ζάχαρη
  • 100ml Cointreau

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για να ξεφλουδίσεις τα κάστανα, χαράζεις μια γραμμή με το μαχαίρι σε κάθε πλευρά. Τοποθετείς 6 σε ένα πιάτο και τα ψήνεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στο υψηλότερο επίπεδο (εάν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων , μπορείς να τα ψήσεις και στο φούρνο στους 180C- 200C) .
  • Στη συνέχεια, φορώντας λαστιχένια γάντια, αφαιρείς το εξωτερικό δέρμα και την εσωτερική καφέ μεμβράνη.
  • Συνεχίζεις να ξεφλουδίζεις και τα υπόλοιπα κάστανα.
  • Έπειτα τα βάζεις όλα σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζεις με νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 25 λεπτά.
  • Όταν βράσουν τα στραγγίζεις καλά.
  • Χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών κόβεις τη φλούδα του πορτοκαλιού σε λωρίδες. Χαράζεις τη βανίλια στη μέση και κατά μήκος.
  • Βάζεις τις λωρίδες πορτοκαλιού, τη βανίλια, τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα που έχεις γεμίσει με 400 ml νερό και τα αφήνεις να βράσουν σιγά ενώ ανακατεύεις παράλληλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Βράζεις σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν σιρόπι.
  • Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το Cointreau.
  • Σέρβιρε πάνω σε γιαούρτι ή τυρί μασκαρπόνε.

Tip

Μπορείς να τοποθετήσεις τα παρασκευασμένα κάστανα σε αποστειρωμένα βάζα και να περιχύσεις από πάνω το σιρόπι. Σφραγίζεις με το καπάκι και τα φυλάς σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μπορούν να διατηρηθούν έως 6 μήνες.

Read More

And More