Καστανό ρύζι: Η “ναυαρχίδα” της μεσογειακής διατροφής

Στη βάση της μεσογειακής διατροφής, του υγιεινότερου μοντέλου διατροφής σύμφωνα με δεκάδες επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, βρίσκεται το ρύζι. Η θέση του εκεί υποδεικνύει πως το ρύζι αποτελεί βασική τροφή για την υγεία και την ευεξία μας! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως στη κινέζικη γλώσσα η λέξη ρύζι είναι ίδια με τη λέξη τροφή!

Ο κλινικός διαιτολόγος Κωνσταντίνος Ξένος σου εξηγεί γιατί το καστανό ρύζι είναι η βάση της καθημερινής διατροφής μας:

Το ρύζι είναι ένα δημητριακό το οποίο παρέχει περισσότερο από το 1/5 της απαραίτητης ενέργειας (σε θερμίδες) που καταναλώνεται παγκοσμίως, ενώ μαζί με τα υπόλοιπα δημητριακά αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής. Τόσο εύπεπτο και υποαλλεργικό, που δικαίως αποτελεί το πρώτο δημητριακό που καταναλώνει ένα μωρό, όταν ξεκινά η εισαγωγή στερεάς τροφής στο διαιτολόγιό του!

Το καστανό ρύζι εμπεριέχει σε σημαντικά ποσά δύο άκρως απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων.

Επιπλέον, το καστανό ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες οι οποίοι αποτελούν την βασική πηγή ενέργειας ενός υγιούς οργανισμού. Παράλληλα αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. Αυτός ακριβώς ο συνδυασμός (σύνθετοι υδατάνθρακες και φυτικές ίνες) δίνουν την δυνατότητα στο καστανό ρύζι να παρέχει στον οργανισμό μας ενέργεια, η οποία απελευθερώνεται σταδιακά και όχι απότομα, κάτι πολύ σημαντικό και για τη σωστή διαχείριση βάρους.

Τα οφέλη του καστανού ρυζιού για τον οργανισμό δεν τελειώνουν εδώ! Το καστανό ρύζι είναι επίσης πλούσιο σε φώσφορο και μαγγάνιο, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε θειαμίνη (Β1) συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.

H ολοκληρωμένη σειρά καστανών ρυζιών Agrino Brown Family τα έχει όλα! Υπέροχη γεύση που εκπλήσσει, 4 μοναδικές ποικιλίες για κάθε χρήση, πάντα εύκολα και γρήγορα: καστανό ρύζι για σαλάτες και σπυρωτό πιλάφι έτοιμο σε 10’, σε κουτί αλλά και σε συσκευασία με 4 μαγειρικά σακουλάκια για ακόμη περισσότερη ευκολία, καθώς επίσης και δύο πρωτοπόρα για την ελληνική αγορά προϊόντα: καστανό ρύζι για γεμιστά, ριζότο σούπες και γλυκά, ακόμη και καστανό Basmati! Είναι αγνό και ανεπεξέργαστο, χωρίς γλουτένη, πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και αποτελεί τη super νόστιμη και super υγιεινή επιλογή για το καθημερινό μας τραπέζι!

Read More

And More