Καυτερό κινέζικο κοτόπουλο με ρύζι

1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
3
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Καυτερό κινέζικο κοτόπουλο με ρύζι. Yummy!

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. του γλυκού μπούκοβο
  • 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 ντοματοπολτός
  • 3 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι και καυτερό πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Παράλληλα, κόβεις και πλένεις πολύ καλά το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
  • Σε ένα πολύ μικρό μπολ, ανακατεύεις το μπούκοβο, το κύμινο και το αλάτι. Μαρινάρεις τα φιλετάκια κοτόπουλου με αυτό το μείγμα.
  • Ψήνεις το κοτόπουλο στο τηγάνι για 15 περίπου λεπτά.
  • Προσθέτεις την τομάτα, το κύμινο, το βούτυρο. Σκεπάζεις με ένα καπάκι το τηγάνι και το αφήνεις να ψηθεί για 30 λεπτά.
  • Ανοίγεις το καπάκι και ρίχνεις το χυμό λεμονιού. Σβήνεις τη φωτιά και το αφήνεις στο μάτι για 5 λεπτά.
  • Σερβίρεις με ρύζι

Tip

Σερβίρεται με ρύζι και άφθονο τυρί τριμμένο

Read More

And More