Καζάν ντιπί… άρωμα ανατολής!

Καζάν ντιπί… άρωμα ανατολής! | tlife.gr
Εύκολη
4 μερίδες
1 Ώρα

Είναι η κρέμα καραμελέ την ανατολής. Απαλή κρέμα ρυζιού με πεντανόστιμη κρούστα από καμένη ζάχαρη. Άλλψστε καζαν ντιπι σημαίνει "καμένος πάτος τσουκαλιου"...μην σε τρομάζει η λέξη...είναι πεντανόστιμο!

Συστατικά
  • 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
  • 4 φλιτζάνια κρύο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • βούτυρο για το ταψί (αρκετό)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
 
Τρόπος μαγειρέματος
  • Ανακάτεψε το γάλα, το ρυζάλευρο και την ζάχαρη και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γίνει μια σφιχτή κρέμα
  • Άλειψε ένα ταψί με βούτυρο και πασπάλισε με την ζάχαρη άχνη
  • Ρίξε την κρέμα και στρώσε σε όλο το ταψί
  • Βάλε το ταψί στη φωτιά και άφησε ώσπου να καεί η ζάχαρη σιγά-σιγά
  • Άφησε το γλυκό να κρυώσει 20 λεπτά
  • Κόψε σε λωρίδες και σέρβιρε
* TIP ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σέρβιρε με την καραμελωμένη ζάχαρη προς τα πάνω

Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ