Κεφτεδάκια από μελιτζάνα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια εναλακτική συνταγή χωρίς κρέας που θα σου θυμίσει πολύ τα κλασικά κεφτεδάκια.

Θερμίδες: 260/ μερίδα

Συστατικά

  • Μαγειρικό σπρέι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1φλι. βρασμένα φασόλια
  • 1/4φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 2φλ. σπιτική κόκκινη σάλτσα
  • 4φλ. κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες (σπιράλ)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
  • Βάλε 1/2κ. σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα, και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Όταν ζεσταθεί ρίξε μέσα τη μελιτζάνα και 1/4φλ. νερού.
  • Ρίξε αλατοπίπερο, ανακάτεψε και άφησε τα υλικά να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά.
  • Μετέφερε τη μελιτζάνα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τη.
  • Πρόσθεσε την υπόλοιπη 1/2κ. σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε για 3 έως 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα φασόλια και το μαϊντανό και ψιλόκοψέ τα.
  • Ένωσε το μείγμα που μόλις ψιλόκοψες με τη μελιτζάνα, το τρίμμα ψωμιού και αλατοπίπερο.
  • Πλάσε 12 κεφτεδάκια και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
  • Ψήσε για 25-30 λεπτά.
  • Μοίρασε σε 4 πιάτα τις λωρίδες κολοκυθιού, τα κεφτεδάκια και τη σπιτική σάλτσα.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164