Κεφτεδάκια από μελιτζάνα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια εναλακτική συνταγή χωρίς κρέας που θα σου θυμίσει πολύ τα κλασικά κεφτεδάκια.

Θερμίδες: 260/ μερίδα

Συστατικά

  • Μαγειρικό σπρέι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1φλι. βρασμένα φασόλια
  • 1/4φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 2φλ. σπιτική κόκκινη σάλτσα
  • 4φλ. κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες (σπιράλ)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
  • Βάλε 1/2κ. σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα, και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Όταν ζεσταθεί ρίξε μέσα τη μελιτζάνα και 1/4φλ. νερού.
  • Ρίξε αλατοπίπερο, ανακάτεψε και άφησε τα υλικά να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά.
  • Μετέφερε τη μελιτζάνα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τη.
  • Πρόσθεσε την υπόλοιπη 1/2κ. σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε για 3 έως 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα φασόλια και το μαϊντανό και ψιλόκοψέ τα.
  • Ένωσε το μείγμα που μόλις ψιλόκοψες με τη μελιτζάνα, το τρίμμα ψωμιού και αλατοπίπερο.
  • Πλάσε 12 κεφτεδάκια και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
  • Ψήσε για 25-30 λεπτά.
  • Μοίρασε σε 4 πιάτα τις λωρίδες κολοκυθιού, τα κεφτεδάκια και τη σπιτική σάλτσα.

Read More

And More