Κέικ σοκολάτας με κρέμα τυριού

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυτό το κέικ είναι πραγματικά παραδεισένιο. Έχει σοκολάτα – ποιος μπορεί να πει όχι – έχει απίθανη κρέμα τυριού, μια ιδέα καφέ και λίγες θερμίδες.
180 θερμίδες

Συστατικά

  • Λίγη μαλακή μαργαρίνη για τη φόρμα ψησίματος
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 85γρ. Ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1/2 κ.σ. baking powder
  • Για την κρέμα: 25γρ. Μαύρη Σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γιαούρτι 2%
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Λίγο κακάο σε σκόνη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Βουτύρωσε τρία τέσσερα μικρά στρογγυλά ταψάκια 10-12 εκατοστών.
  • Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν για 5-6 λεπτά στο μίξερ.
  • Ανάμειξε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το κακάο και το baking powder και κοσκίνισε. Ρίξε σαν χιόνι πάνω από τα αυγά και ενσωμάτωσε με ένα μεγάλο κουτάλι. Μοίρασε στα φορμάκια απλώνοντας το μείγμα καλά.
  • Ψήσε στο φούρνο για 10-15′ λεπτά να φουσκώσουν τα κέικ και να αρχίσουν να σκάνε στην επιφάνεια. Άφησε να κρυώσουν 5′ λεπτά και ξεφόρμαρε.
  • Λιώσε τη σοκολάτα και τον καφέ μαζί και ανακάτεψε. Χτύπησε το γιαούρτι με το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη. Πάρε τη μισή ποσότητα και ανακάτεψέ τη σε ένα μπολ με το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.
  • Βάλε τα φορμάκια σε πιατέλα και μοίρασε το μείγμα με τη σοκολάτα στην επιφάνειά τους. Σκέπασε με το γιαούρτι και το τυρί και πασπάλισε με το κακάο.

Tip


Read More

And More