Κεράσια: 3 τρόποι να βγάλεις τα κουκούτσια με ό,τι έχεις στο σπίτι σου!

Τα κουκούτσια είναι μπελάς! Αλλά υπάρχει για όλους τους μπελάδες μια καλή λύση! Και συγκεκριμένα υπάρχουν 3 ολόκληρες λύσεις! Φυσικά μιλάμε για τα πολύ νόστιμα, θρεπτικότατα και πολύ υγιεινά κεράσια που μπορεί να θέλεις να τα κάνεις γλυκό, μαρμελάδα ή απλώς να τα σερβίρεις και να τα απολαύσεις χωρίς τα κουκούτσια τους. Πώς λοιπόν μπορείς να απαλλαγείς από τα κουκούτσια των κερασιών χωρίς να αγοράσεις άλλο ένα άχρηστο εργαλείο που θα καταχωνιάσεις σε κάποιο συρτάρι; Μα φυσικά με ό,τι έχεις στο σπίτι σου και ιδού 3 αντικείμενα που έστω ένα σίγουρα θα έχεις για να απαλλαγείς από τα κουκούτσια!

1. Με συνδετήρα

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι οι γιαγιάδες αφαιρούσαν τα κουκούτσια με τα παραμανάκια τους. Μια βελτιωμένη εκδοχή αυτού είναι ένας συνδετήρας που θα “ανοίξεις” και θα σου χρησιμεύσει σαν… κουτάλι για να αφαιρέσεις το κουκούτσι όπως μπορείς να δεις και στο βίντεο.

2. Με ξύλινο καλαμάκι

Χρησιμοποίησε την πεπλατυσμένη άκρη από το καλαμάκι όχι τη μυτερή. Απλώς σπρώξε το καλαμάκι προς τα μέσα, πιέζοντας το κουκούτσι να πεταχτεί από την άλλη πλευρά.

3. Με τη λεπτή άκρη του κορνέ

Πάρε την πιο λεπτή άκρη του κορνέ σου (πλαστική ή μεταλλική) και σπρώξε την προς τα μέσα ώστε το κουκούτσι να βγει από την άλλη μεριά.

Read More

And More