Κινέζικο κοτόπουλο stir fry με μπρόκολο και μπαχαρικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερό stir fry με κινέζικα μπαχαρικά και μπρόκολο σε λαχταριστή σάλτσα

Συστατικά

Για το κοτόπουλο:

  • 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε κύβους
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών
  • 3 φλ. φουντίτδες μπρόκολου
  • 1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου

Για την σάλτσα:

  • 1 κ. σούπας fish sauce
  • 2 κ. σούπας σόγια σος
  • 2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1/4 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1/2 φλ. κρύο νερό + 1 κ. σούπας corn flour
  • φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το νερό με το corn flour, και άφησε το μείγμα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο με το μείγμα 5 μπαχαρικών για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο και άφησέ το στην άκρη.
  • Ρίξε στο τηγάνι το μπρόκολο και σοτάρισε για περίπου τρία λεπτά, μέχρι να τραγανίσουν οι άκρες του.
  • Πρόσθεσε και τον ζωμό κοτόπουλου και βράσε για έξι λεπτά ή παραπάνω, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
  • Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το μείγμα της σάλτσας και ανακάτεψέ τα.
  • Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε καλά το κρύο νερό με το corn flour μέχρι να διαλυθεί και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι.
  • Ανακάτεψε το φαγητό για τρία λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και σέρβιρε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164