Κις λορέν με κρούστα γλυκοπατάτας

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερή κις με καραμελωμένα κρεμμύδια και kale σε βάση γλυκοπατάτας

Συστατικά

  • 5 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
  • 500 gr γλυκοπατάτες σε μικρούς κύβους
  • αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι kale, μόνο τα φύλλα
  • 12 μεγάλα αυγά
  • 120 gr cheddar
  • 1 φλ. γιούρτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τις πατάτες με λίγο αλάτι και σοτάρισε για περίπου 12 λεπτά.
  • Μετάφερε τις πατάτες σε μια φόρμα ψησίματος και μόλις κρυώσουν άλειψε τα τοιχώματα με λάδι και με ένα πιρούνι λιώσε ελαφρώς τις γλυκοπατάτες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στο τηγάνι ζέστανε τρεις κουταλιές λάδι σε μεσαία φωτιά.
  • Σοτάρισε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, πρόσθεσε το kale σιγά-σιγά με λίγο αλάτι και ψήσε για έξι λεπτά.
  • Χτύπησε τα αυγά με το τυρί και το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ και αλατοπιπέρωσε το μείγμα.
  • Βάλε τη φόρμα για τάρτες σε ένα ταψί και περίχυσε τις γλυκοπατάτες με το μισό kale και τα κρεμμύδια και από πάνω με το μείγμα αυγών.
  • Ρίξε από πάνω τα υπόλοιπα λαχανικά και ψήσε για περίπου μία ώρα.

Read More

And More