Κις χωρίς ζύμη με σπανάκι και γλυκοπατάτα

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η κις λωραίν είναι μια διάσημη τάρτα. Αυτή η εκδοχή της δεν απαιτεί να φτιάξεις ζύμη, έχει ελάχιστο τυρί (που μπορείς να αφαιρέσεις αν θέλεις να είναι vegeterian) και είναι ιδανική ακόμη και για πρωινό!

Συστατικά

  • Ελαιόλαδο για το πυρέξ
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. αλεύρι από ρεβύθια ή καλαμποκάλευρο
  • μισή κ.γλυκού αλάτι +λίγο ακόμη
  • 100 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
  • 2,5 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι baby
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και προθέρμανέ τον στους 220 βαθμούς.
  • Λάδωσε μια μέτρια ταρτιέρα.
  • Βάλε τη γλυκοπατάτα και το λάδι σε μέτριο μπολ, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε.
  • Άπλωσέ την πάνω σε ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα σε μία στρώση.
  • Ψήσε για 20-25 λεπτά να μαλακώσει.
  • Άφησέ την στην άκρη να κρυώσει και χαμήλωσε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανάμιξε το αλεύρι με το μισό κουταλάκι αλάτι σε μέτριο μπολ και ρίξε 1 φλιτζάνι νερό. Ανακάτεψε.
  • Βάλε το υπόλοιπο 1,5 φλιτζάνι νερό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά σε μεγάλη κατσαρόλα.
  • Ρίξε μέσα το μίγμα από το αλεύρι και ανακάτεψε.
  • Βάλε πίσω στη φωτιά και σιγόβρασε ανακατεύοντας διαρκώς να πήξει περίπου 6-8 λεπτά.
  • Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε μέσα τη γλυκοπατάτα, τη φέτα, το σπανάκι, το σκόρδο και λίγο πιπέρι.
  • Άπλωσε το μίγμα στην ταρτιέρα και ψήσε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί η κις.

Tip


Read More

And More