Κόκκινα, ζουμερά… μυστικά!

Θέλεις οι ντοματούλες σου να είναι πάντα ζουμερές και φρέσκες, γεμάτες γεύση; Μην τις βάζεις στο ψυγείο! Η αποθήκευση της ντομάτας στο ψυγείο είναι ό,τι χειρότερο γι’ αυτές. Γενικώς να ξέρεις ότι η ντομάτα είναι πολύ ευαίσθητη στο πολύ κρύο και στην πολλή ζέστη αντίστοιχα, καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες κάνουν τα κύτταρά της να σκάνε ενώ παράλληλα τα ένζυμα που παράγουν την γεύση της καταστρέφονται. Έτσι οι ντομάτες μουχλιάζουν ή χάνουν τη γεύση τους.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τις τακτοποιείς σε μία στρώση πάνω στον πάγκο της κουζίνας, μακριά από το ηλιακό φως, ώστε να αερίζονται πολύ καλά. Ακόμα και τα ντοματίνια μπορείς να διατηρήσεις εκτός ψυγείου, μέσα στο πλαστικό τους αρκεί να έχει τρύπες.

Εάν πάλι οι ντοματούλες σου είναι λίγο άγουρες και θέλεις να ωριμάσουν λίγο πιο γρήγορα, βάλ’ τες μαζί με ένα μήλο σε χάρτινη σακούλα. Το μήλο απελευθερώνει αιθυλένιο, ένα αέριο που συμβάλλει στην ωρίμανση. Μόλις ωριμάσουν θα κρατήσουν περίπου 3 μέρες εκτός αν ανήκουν σε κάποια ποικιλία πιο ανθεκτική.

Read More

And More