Κοκκινιστά κεφτεδάκια με ρύζι Basmati

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή και ζεστή επιλογή για τις κρύες ημέρες!

Συστατικά

  • ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1/3 φλ. παρμεζάνα
  • 1/8 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλ. τρίμμα από φρυγανιές
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 300 gr σπανάκι σε φύλλο
  • 1 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 700 gr σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τον κιμά με το αυγό, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακατεύεις το τρίμμα φρυγανιάς με το γάλα. Το αφήνεις να “μουλιάσει” για πέντε λεπτά.
  • Προσθέτεις το παραπάνω μείγμα στο μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ρίχνεις από πάνω το ψιλοκομμένο σπανάκι. Αφού φορέσεις τα γάντια σου, ανακατεύεις πολύ καλά και προσεκτικά.
  • Με τα χεράκια σου πλάθεις μικρά κεφτεδάκια (περίπου 20 στον αριθμό).
  • Σε ένα τηγάνι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, τηγανίζεις τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά, προκειμένου να θωρακιστούν.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις τη σάλτα τομάτας.
  • Μόλις τα βγάλεις από το τηγάνι, προσθέτεις τα κεφτεδάκια στη σάλτσα τομάτας και τα αφήνεις να βράσουν για 7-8 λεπτά.
  • Αν έχεις όρεξη, μπορείς να τα συνοδεύεις με ρύζι Basmati

Read More

And More