Κολοκυθάκια ογκρατέν

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια καλοκαιρινή συνταγή για να απολαύσεις ένα τόσο αγαπημένο λαχανικό!

Συστατικά

  • 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζ. ψίχα ψωμιού
  • μισό φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες (οριζόντια ή κάθετα)
  • 1 κ.σούπας φρέσκο θυμάρι
  • ξύσμα μισού λεμονιού
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη σχάρα του φούρνου στη μέση και προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανάμιξε 2 από τις 4 κουταλιές λάδι, την παρμεζάνα και την ψίχα.
  • Ζέστανε τις άλλες δύο κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι που να μπαίνει και στο φούρνο ή σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε το κρεμμύδι και σοτάρισε μέχρι να μαλακώσει.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε άλλο ένα λεπτό.
  • Βγάλε το σκεύος από τη φωτιά και ρίξε τα κολοκυθάκια, το θυμάρι, το ξύσμα και το αλάτι.
  • Πιπέρωσε και ανακάτεψε, απλώνοντας το φαγητό σε μια στρώση.
  • Πασπάλισε από πάνω την ψίχα με το τυρί να πάει παντού.
  • Βάλε το σκεύος στο φούρνο και ψήσε μέχρι να ροδίσει από πάνω, περίπου μισή ώρα.
  • Άφησε για 5 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρεις.

Tip

Μπορείς να μεταφέρεις τα κολοκυθάκια σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ εάν το τηγάνι σου δεν είναι κατάλληλο και για φούρνο!

Read More

And More