Κολοκυθόπιτα γλυκιά

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Έχει ελάχιστη ζάχαρη, αλλά υπέροχη γεύση. Μήπως να γίνει το δικό σου γλυκό, όταν θέλεις να αποφύγεις τις υπερβολές;

Συστατικά

  • 10 φύλλα για πίτα
  • Μια μέτρια κολοκύθα
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 φλιτζάνι φρυγανια
  • Σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε την κολοκύθα, κόψε σε κομμάτια και τρίψε στον τρίφτη
  • Βάλε το κολοκύθι σε ένα σουρωτήρι και στίψε να φύγουν τα πολλά υγρά της. Άφησε στο σουρωτήρι για 2-3 ώρες να σταγγίξει
  • Βάλε την κολοκύθα σε μια λεκάνη με τη ζάχαρη, την κανέλα, το καρύδι και τη φρυγανιά και τις σταφίδες και ανακάτεψε καλά
  • Άλειψε ένα φύλλο με λάδι και στρώσε στο ταψί. Κάνε το ίδιο με 3 φύλλα ακόμη
  • Στρώσε από πάνω το μείγμα της κολοκύθας και σκέπασε με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά λαδωμένα
  • Χάραξε τα φύλλα και περίχυσε με το υπόλοιπο λάδι
  • Ψήσε στους 200oC για περίπου μία ώρα να πάρει η πίτα σου ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα

Tip


Read More

And More