Κορεάτικο τηγανιτό ρύζι με αυγά

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια συνταγή με ρίζες από την Ασία, που θα καταφέρει να μπει στο μενού σου.

Θερμίδες: 122/ μερίδα

Συστατικά

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ φρέσκο
  • 3φλ. μαγειρεμένο ρύζι
  • 2φλ. καρότα και αρακάς, κατεψυγμένα
  • 1φλ. λάχανο τουρσί
  • 2κ. σούπας soy sauce
  • 3 αυγά
  • 1-2κ. σούπας πέστο καυτερής πιπεριάς (προεραιτικά για το σερβίρισμα)
  • Σησαμέλαιο ή σουσάμι (προεραιτικά για το σερβίρισμα)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σόταρε το σκόρδο και το τζίντζερ.
  • Πρόσθεσε μέσα στο τηγάνι το ρύζι, τα καρότα και τον αρακά, το τουρσί και τη soy sauce και ανακάτεψε πολύ καλά.
  • Πρόσθεσε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και άφησέ τα να ψηθούν (μπορείς να τα αφήσεις από πάνω σαν τηγανιτά αυγά ή να τα σπάσεις μέσα στο ρύζι, τύπου scrambled).
  • Σέρβιρε στα πιάτα κι αν θέλεις πρόσθεσε σησαμέλαιο ή σουσάμι η πέστο καυτερή πιπεριάς.

Read More

And More