Κορμός με κρέμα γιαουρτιού και φρούτα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το γλυκάκι αυτό θα γίνει το αγαπημένο σου. Γιατί είναι απαλό, αφράτο με ανάλαφρη γέμιση. Θα το ετοιμάσεις πολύ γρήγορα και κάθε κομμάτι του δεν θα σε γεμίσει με θερμίδες.

Θερμίδες 155

Συστατικά

  • 3 αυγά
  • 85 γρ. ζάχαρη (συν 1 κ.σ. ζάχαρη)
  • 85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για τη γέμιση: 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 μέτριο πορτοκάλι κομμένο σε κομματάκια
  • 2 μικρά μηλαράκια κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ. κατεψυγμένα raspberries
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
     

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200οC. Βουτύρωσε ελαφρά ένα μακρόστενο ταψάκι 30x24cm και στρώσε με λαδόκολλα
  • Ρίξε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησε στο μίξερ να αφρατέψει για 5 λεπτά
  • Πρόσθεσε το αλεύρι, το baking powder και τη βανίλια. Γύρισε το μείγμα στο ταψάκι και ανακίνησε να πάει ομοιόμορφα παντού
  • Ψήσε στο φούρνο για 12-15 λεπτά να πάρει ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Ξεφόρμαρε επάνω σε μια λαδόκολλα, την οποία έχεις πασπαλίσει με ζάχαρη
  • Τύλιξε με τη λαδόκολλα σε ρολό  προσεκτικά, αλλά με γρήγορες κινήσεις να μην κρυώσει. άφησε να κρυώσει τελείως. Φρόντισε η λαδόκολλα να μένει ανάμεσα στο παντεσπάνι
  • Όσο κρυώνει ο κορμός ανάμειξε τη ζάχαρη, το γιαούρτι και τα φρούτα μαζί. Ξετύλιξε απαλά το ρολό και άπλωσε το μείγμα στο εσωτερικό. Ξανατύλιξε
  • Σέρβιρε κόβοντας σε φέτες

Tip

Πρόσεξε ιδιαίτερα το μέγεθος του ταψιού. Αν το παντεσπάνι γίνει πιο λεπτό ή πιο χοντρό ίσως σου σπάσει στο τύλιγμα

Read More

And More