Κοτομπουκιές

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι ένα απολαυστικό σνακ για απογευματινές συγκεντρώσεις με φίλες. Ετοίμασέ τα από νωρίς, αφησέ τα στο ψυγείο και ρίξ’τα στο τηγάνι την τελευταία στιγμή για να τα σερβίρεις ζεστά και πεντανόστιμα.

Συστατικά

  • 4 φιλέτο κοτόπουλου
  • 4 κ.σ. κόκκινο πέστο ή κέτσαπ
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο ξερό ψωμί ή φριγανιά
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες (15 κομμάτια κάθε φιλέτο)
  • Βάλε το πέστο σε ένα μπολ και ανακάτεψε το με τα κομματάκια κοτόπουλο να καλυφθούν τελείως από τη σος
  • Βάλε το τριμμένο ψωμί σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα
  • Πρόσθεσε τα κομματάκια κοτόπουλου λίγα λίγα κλείσε τη σακούλα και ανακάτεψε καλά να παναριστούν. Συνέχισε το ίδιο με όλο το κοτόπουλο
  • Βάλε τα κομματάκια σε λαδόκολλα και άφησε στο ψυγείο για λίγο να παγώσει καλά
  • Βάλε σε ένα βαθύ τηγάνι μπόλικο ελαιόλαδο να κάψει και πρόσθεσε τις κοτομπουκιές
  • Ψήσε για 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
  • Μπορείς να περάσεις για ελάχιστο χρόνο τις κοτομπουκιές από το τηγάνι να δέσει το τριμμένο ψωμί και στη συνέχεια να τα ψήσεις για 10 λεπτά στο φούρνο να πάρουν πιο ωραίο ομοιόμορφο χρώμα

Tip

Συνόδευσέ τα με νόστιμα dip. Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα ετοιμάσεις ωραίο dip ροκφόρ με γιαούρτι

Read More

And More