Κοτόπουλο γεμιστό με μήλο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια συνταγή ελαφριά όσο και νόστιμη που μπορείς να συνοδεύσεις με πράσινα λαχανικά όπως φασολάκια ή μπρόκολα!
342 θερμίδες

Συστατικά

  • 1 μεγάλο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σούπας ψίχα
  • 1,5 κ.γλυκού φρέσκο θυμάρι + 3 μεγάλα κλωνάρια θυμάρι
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμόνι
  • μισή κ.γλυκού αλάτι και μισή πιπέρι ανακατεμένα
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 1/4 φλιτζ. αλεύρι
  • 2 κ.γλυκού ηλιέλαιο
  • 3/4 φλιτζ. μηλόξυδο
  • μισό φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Θα χρειαστείς 12 οδοντογλυφίδες που θα έχεις ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι.
  • Σε μπολ βάλε το μήλο, την ψίχα, το θυμάρι που έχεις ψιλοκόψει, το χυμό λεμόνι και το μισό αλατοπίπερο.
  • Σε ξύλο κοπής, πίεσε με την παλάμη σου κάθε στήθος να πλατύνει ελαφρά.
  • Προσεκτικά κόψε κάθε στήθος στο πλάι ώστε να σχηματίσεις έναν βαθύ οριζόντιο φάκελο.
  • Χώρισε το μήλο σε 4 μερίδες και γέμισε το κοτόπουλο.
  • Κλείσε κάθε στήθος με τις οδοντογλυφίδες.
  • Πασπάλισε με το υπόλοιπο αλατοπίπερο το κοτόπουλο.
  • Πανάρισε κάθε στήθος με αλεύρι και τίναξε να φύγει το περιττό.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάλε το κοτόπουλο να ροδίσει περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Ρίξε στο τηγάνι μισό φλιτζ. ξύδι και το ζωμό.
  • Βάλε μέσα και τα κλωναράκια από το θυμάρι.
  • Μόλις πάρει βράση χαμήλωσε τη φωτιά στο χαμηλό και σκέπασε. Σιγόβρασε για 5 με 7 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
  • Βγάλε το κοτόπουλο σε πιατέλα και σκέπασέ το να παραμείνει ζεστό.
  • Χτύπα τη μουστάρδα με το υπόλοιπο ξύδι και ρίξ’ την στα υγρά που έχει το τηγάνι.
  • Βράσε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά.
  • Σέρβιρε το κοτόπουλο αφαιρώντας τις οδοντογλυφίδες και περιχύνοντας με τη σάλτσα που έφτιαξες.

Tip


Read More

And More