Κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια και σταφύλια

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια γλυκόξινη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Θερμίδες: 299/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1 λευκό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • Για το κοτόπουλο:
  • 1/2φλ. αλεύρι
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/4κ. γλυκού θυμάρι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 κιλό κοτόπουλο (4 μπούτια στο σύνολο)
  • 2κ. σούπας λάδι
  • 3/4φλ. ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1/2φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 2φλ. κόκκινα σταφύλια
  • Μαϊντανό για την επικάλυψη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για να καραμελώσεις τα κρεμμύδια, ζέστανε τη μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε τα κρεμμύδια.
  • Ανακάτευε περιστασιακά και άφησέ τα να μαγειρευτούν για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσό χρώμα.
  • Αφαίρεσε τα κρεμμύδια από το τηγάνι
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Σε ένα μπολ συνδύασε το αλεύρι, το αλάτι, τη σκόνη τσίλι, το θυμάρι, το μπαχάρι και το μαύρο πιπέρι.
  • “Βύθισε” το κάθε κοτόπουλο στο μείγμα αλευριού αφαιρώντας την παραπάνω δόση.
  • Στο τηγάνι που είχες προηγουμένως τα κρεμμύδια, πρόσθεσε το λάδι και σόταρε από τις δύο πλευρές το κάθε κοτόπουλο.
  • Βάλε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
  • Ρίξε μέσα στο τηγάνι το κρασί και το ζωμό και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Έπειτα ρίξε τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο στο τηγάνι και ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Πρόσθεσε μέσα τα σταφύλια, ανακάτεψε ελαφρώς και ψήσε για 5-10 λεπτά ακόμα.

Read More

And More